Vyberte stranu

Dávno som nevidel Kevina Costnera v naozaj dobrom filme. Naposledy to bol asi Dragonfly. Žiaľ týmto filmom sa na tom nič nemení a mám taký dojem, že už od neho v budúcnosti asi veľa ani čakať nebudem. Film je zmesou akcie, humoru a romantiky, ale tak zle namiešanou, že som bol dlhý čas zmätený, čo to vlastne je. Úprimne som sa tešil na chladného akčného hrdinu, veterána čo bude riešiť špecifickú situáciu, opak je ale pravdou. Podobných filmov som už videl niekoľko, len obsadenie bolo iné. Navyše tento neprekvapí ani spracovaním a až na pár scénok, ktoré vyčaria úsmev, to bola podľa mňa fraška.

Takže, film je síce celkom slušný akčný film, ale s pochybnou až naivnou zápletkou, je priemernou komédiou s pár dobrými momentami, je podpriemerným romantickým filmom, a to ako je to všetko pomiešané dokopy, nie je jednoducho dobré. Nedokázal som sa na tom zabaviť. Rušilo ma tam toľko žánrov pohromade. Hoci som rýchlo zistil, že film nemôžem brať vážne, ku skutočnej zábave mi niečo chýbalo. Navyše ma tam znervózňovala postava Vivi Delay, aj celé to pochybné pozadie za ňou. Prišlo mi to až trápne pozerať sa na to. Keby ju z toho vystrihli, určite by to filmu neuškodilo. Trápne mi tiež prišli naháňačky v uliciach Paríža. Nechápem prečo v každom akčnom filme odohrávajúcom sa v Paríži, musia byť naháňačky na autách a to už niekoľko desaťročí. Fakt nechápem.

Z môjho pohľadu je toto film aj o atypickom vzťahu otca a dcéry, resp. ďalší takýto film, v ktorom bol otec tak trochu za šaška a dospievajúca dcéra zase madam urazená, ale v ich vzťahu sa neodohralo nič neočakávané, čo by potešilo moju divácku dušu. Všetko fičalo podľa vyskúšanej šablóny. Skrátim to teda – strata času.

(…, 1989, 1990, 1991, …)

Share This