Vyberte stranu

Alfa samec v dokonale sediacom obleku od Toma Forda. Pokojný a seba-vedomý si svojej legendárnej histórie. Krásna žena, možno jedna z najzmyselnejších vôbec, ale vždy vo vedľajšej roli, ale za to v rovnako štýlových šatách. Nehostinné miesto, kde hodina bez vody človeka zabije, ale to Bondovi ani jeho spoločníčke nevadí, aby si užili panoramatickú scenériu. To je typický obrázok Jamesa Bonda. Taký je aj film – prešpikovaný luxusom, ktorý je sem tam až vizionárstvom, neuskutočniteľných situácií a na pozadí toho celého, čosi ako pointa – vysoká politika.

Nechápem, prečo ešte pozerám takéto filmy, asi to bude zvyk. Videl som z tej spústy bondoviek len osem, ale asi už stačilo. Neprináša mi to nič, ani zábavu, ani oddych. Na filmový alebo dokonca ešte vyšší zážitok som tu nepomyslel ani keď som sa len chystal, že si ho pozriem. To aby sa nesplniteľné očakávania mohli vyplniť.

Inými slovami, JB je módnou výkladnou skriňou a aby človek neodchádzal od filmu sklamaný, treba mať správne očakávania. Typickým uspokojeným divákom bude každý metrosexuál, ktorý si chce na dve hodinky odskočiť a oddýchnuť si zo svojho pravidelného shoppingu.

Inak, neviem či sa mi to len zdalo, ale tento JB na mňa pôsobil nezmyselným dojmom, akoby mal byť posledný. Možno posledný od Daniela Craiga?

(…, 2044, 2045, 2046, …)

Share This