Vyberte stranu

Výcviková fáza filmu ma veľmi nepresvedčila. Pripadala mi, akoby si neboli istí, čo vlastne chcú natočiť. Nepodarilo sa im vykresliť nepriateľskosť voči Dossovi v rote, aj keď ju ukazovali. Bili ho, nadávali mu, zazerali po ňom, ale aj tak som tam videl zjavné sympatie, akoby vedeli, že za pár minút z neho bude vojnový hrdina. Nejako mi to spolu nesedelo. V tomto slabšom úvode ma potešila len láska Dossa k Dorothy a jeho vzťah s otcom. Neboli plytké, čo poľahky mohli byť.

Ako ale začala vojnová akcia, film nabral na zaujímavosti. Boje na Okinawe boli skvelé. Myslím, že boli jedny z najlepších aké som videl a to skoro všetky podobné vojnové scény porovnávam s dvoma etalónmi – Saving Private Ryan a jeho družičke Band of Brothers.

Aj keď sa dalo tušiť o čom film bude, myšlienka bola napokon spracovaná zaujímavo. Film si udržal moju pozornosť a bavil ma až do konca. Perličkou už len bolo, že príbeh vychádza zo skutočných udalostí, čo som teda priznám sa, nečakal. Za to vďačím tomu, že si o filmoch dopredu nechcem nič čítať.

Hacksaw Ridge nebude film, ktorý si znovu pozriem alebo na ktorý budem nejako špeciálne spomínať, ale nebol to ani stratený večer strávený s ním.

(.., 2119, 2120, 2121, ..)

Share This