Vyberte stranu

Predminulý víkend sme si spravili rodinný cyklovýlet k Mólu Zálesie. Okrem tejto miestnej atrakcie mi udreli do očí loďky. Hneď som dostal chuť stráviť trochu času na vode. Preto sme dnes využili dobré počasie a vyrazili sme do Lodenice Zálesie, požičali si jeden katamarán (za 15€/hod.) a v smere prúdu sme vyrazili.

Je až neuveriteľné, že len pár kilometrov od Bratislavy existuje miesto, kde sa človek môže razom ocitnúť uprostred „Amazónskeho pralesa“. Naozaj, netreba vôbec veľkú predstavivosť a plaviac sa v člne alebo v katamaráne na Malom Dunaji, som mal dojem, že sa plavíme miestami, kde široko-ďaleko niet ani človiečika, len rozsiahle nepreniknuteľné lesy a táto rieka. Skvelý pocit. Čo na tom, že Malý Dunaj oddeľuje od okolia len úzky pás lesa, niekedy len pár metrov široký. Neprezrádza to. Za stromami je jedna dedinka za druhou a medzi nimi nudné polia. Nebyť týchto stromov by to tu bolo poriadne nezáživné. Stačí sa ísť pozrieť o niekoľko kilometrov proti prúdu k Vrakuni. Tam je to príjemné na nedeľnú prechádzku, ale určite nie na splav.

Tu sme za tú krátku chvíľu videli okrem rýb a rybárov, aj kačky, oddychujúcu korytnačku, hada a prvýkrát v živote som videl aj ondatry (najskôr som si myslel, že sú to bobry, takže moje nadšenie bolo ešte väčšie).

Vďaka svojej dostupnosti z Bratislavy a verejnej Lodenici je toto skvelým miestom na trávenie času na vode. Takže už si s nadšením plánujeme celodenný alebo možno až dvojdenný splav Malého Dunaja so štartom práve v Zálesí. Na tomto krátkom výlete sme videli množstvo miest, kde sa dalo pohodlne zakotviť, založiť oheň a prípadne aj prespať.

Tentoraz sme si z výletu domov doniesli húf malých rybičiek. Uvidíme, či ich bude naša „šranecká“ jaškorica (ako som našu jaštericu začal volať), žrať. Podľa návodu by nemala. Uvidíme.

Share This