Vyberte stranu

Ak by som sa pozeral len na špeciálne efekty, tak to bol celkom zábavný film. O zábavu sa starajú hlavne kontaktné scény, v ktorých sa ľudia stretávajú so samotným Kongom, Skullcrawlermi alebo inými gigantickými tvormi na ostrove. Okrem toho tam už ale nič zábavné nie je. Patetický Samuel L. Jackson si hrá asi svoju obľúbenú rolu tupca. Jeho postava bola fakt zbytočná a film bez neho by bol trochu lepší. Dvojica Tom Hiddleston a Brie Larson bola len o trochu pozerateľnejšia ale stále zapadli do klasického „kongovského“ klišé, ku ktorému nič nepridali. Zvyšok bol komparz.

Zarezonovala mi len Kongova sympatia k ľuďom, ale netuším prečo ma to prekvapilo, lebo veľké opice mali vždy slabosť pre útle blondínky. Mimochodom King Kong by bol v porovnaní s Kongom len malá opička.

Na filme teda bavia hlavne špeciálne efekty a podarilo sa mi ich užiť si až tak, že ma napríklad obsadenie ani Kongova sympatia neotravovali, až na Samuel L. Jacksona. Ten tam trčal ako tŕň v zadku. Niektoré scénky si určite rád pozriem znovu, tak ako si dodnes rád pozriem niektoré z King Konga, z ktorého sa tu dosť čerpalo. Celý film určite pozerať už nikdy nebudem, to je jednoducho strata času.

(.., 2097, 2098, 2099, ..)

Share This